Gözleme |
Merhaba, sanırım gözleme sevmeyen yoktur ancak her zaman vakit bulup yufka açmak neredeyse imkansız öyle değil mi? işte ben de hem vakti olmayan hem de gözlemeden vazgeçemeyenler için pratik bir tarif vereceğim, sizler de sadece birkaç dakika içinde çabucak enfes gözlemeler yapabileceksiniz💗
Gözleme |
Malzemeler
- 1 paket yufka
- Dilediğiniz bir peynir türü (ben evde bulunan Trabzon tel peyniri kullandım enfes oldu)
- Birkaç dal maydanoz
- Tuz, sıvıyağ
- Piştikten sonra yağlamak için tereyağı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Maydanozları ince ince kıyın ve peynirle karıştırın, daha sonra tezgaha 1 adet yufkayı serin ve fırça yardımı ile çok az sıvıyağ sürün, yeteri kadar harçtan orta kısmına koyun.. daha sonra yufkanın sağından ve solundan iç harcın üzerine gelecek şekilde katlayın ve son olarak diğer kenarları da kare şeklinde zarf olacak şekilde üst üste katlayın.. az yağlı tavada ya da yağsız tavada önlü arkalı olarak güzelce pişirin ve son olarak da sıcakken tereyağı ile yağlayıp servis edin, şimdiden deneyenlere afiyet olsun💗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder