Translate

1 Haziran 2017 Perşembe

Gül Reçeli



İpeksi Mutfak
Gül Reçeli

Bahar geldi, yaz geldi derken her tarafı rengarenk çiçekler ve mis gibi kokular kapladı hâl böyle olunca da  bu çiçeklerden bazılarını değerlendirelim dedik ve güllerin muazzam görüntüleri, harika kokularıyla yetinmeyip bir de lezzetli reçeller yapalım dedik ve yaptık.
Pratik gül reçelim hem lezzeti hem de mis kokusuyla kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak ❤

Malzemeler:
  • 25-30 adet reçellik gül
  • 5 bardak toz şeker
  • 6 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu ya da 1/2 (yarım ) limon suyu
Hazırlanışı:

Öncelikle güller güzelce ayıklanır ve yıkanır daha sonra güzelce süzülür. Diğer tarafta uygun bir tencerede reçelin şerbeti hazırlanır. Tencerede şeker ve su kaynatılır, ağdalaşmaya başlayınca içine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir yoksa yarım limon suyu katılır. (Çok önemli bu aşama yapılmazsa reçeller aşırı derecede şekerlenir ve yenmez!)
Kaşıkla kontrol ettiğinizde hafif ağdalaşmış ise kaşıktan hemen akmıyorsa gülleri tencereye boşaltın ve güzelce karıştırarak pişirin, daha sonra kısık ateşte 15 -20 dakika kadar daha pişirin, güller rengini verince ve istenilen kıvam yakalandığında ocaktan alın. Aşırı derecede koyu olmaması gerekiyor, öyle ise az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz. Soğuduğunda da kıvam alıp daha da koyulaşacağını göz önünde bulundurun.

NOT: Eğer gül yaprakları ağıza gelmesin diyorsanız henüz sıcak ve akışkan iken süzgeçten süzüp reçelinizi gülsüz olarak soğumaya bırakabilirsiniz.

İpeksi Mutfak
Gül Reçeli


İpeksi Mutfak
Gül Reçeli


Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder