Translate

16 Ocak 2017 Pazartesi

Avokadolu Bruschetta (Tost Ekmeği ile Avokadolu Brusketta)



Avokadolu Bruschetta


 
Bir İtalyan mutfağı hayranı olarak bugün sizlere çok pratik ve lezzetli olan bir tarif vereceğim ;)  İtalyan mutfağının en bilinen atıştırmalık lezzetlerinden biri olan bruschetta (brusketta) gerçekten davet sofralarının olmazsa olmazlarından bence,  kanepe gibi düşünün..bu tarifi çeşitlendirmek çok basit,  ana malzemesi  zeytinyağı ve sarımsak olan bu nefis atıştırmalıkları ben bugün avokadolu  yaptım.
Somonlu, patlıcanlı, sosisli , pesto soslu ve çeşitli peynirlerle yapılan  tarifleri de mevcut. 
Baget ekmeği kullanabileceğiniz gibi , tost ekmeği, normal ekmek ya da evde kalan bayatlamış ekmekleri de bruschetta yapımında kullanabilirsiniz.





Avokado denilince sanki böyle çok pahalı, ulaşılmaz aman aman bir tarif gelmesin aklınıza.. Artık ülkemizde de hemen hemen her markette rahatlıkla bulabileceğimiz  sanılanın aksine uygun fiyatlı olan avokadonun onlarca faydası  olduğunu biliyor muydunuz? Başka bir yazımda faydalarından bahsedicem inşallah o zaman linkini buraya da bırakırım.
 
Birçok ülkede avokado sabah kahvaltılarında yumurta ile birlikte tüketilmektedir. Bizde de artık  sıkça tüketilmeye başlanan avokadonun birçok tarifi var, tek başına bence çok lezzetli olmayan avokadoyu harika bir lezzete dönüştürmek bizim elimizde;)

Öyleyse mükemmel bir atıştırmalık olan bruschetta tarifine geçelim.




Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.
 

 

Malzemeler:
  • 1 adet olgunlaşmış avokado ( olgun değilse birkaç gün oda sıcaklığında bekletin.)
  • 1 adet küçük mor soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1/2 adet limon (yarım limon suyu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
 
Hazırlanışı:
Ekmeklerinizin üzerine zeytinyağı sürerek  tost makinesinde, ızgara tavada ya da fırında kızartın. Ben pratik olması açısından tost makinesinde kızarttım ancak kalabalık bir ziyafet sofrası düşünüyorsanız toplu halde yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinde kızartabilirsiniz.
Ekmekler bir yandan  kızarırken siz de olgunlaşmış yumuşak dokulu  avokadonun içini bir kaşık yardımıyla güzelce çıkarıp cam bir kaseye koyun.Bir çatal yardımıyla iyice ezin ve pürüzsüz bir kıvama getirin.Üzerine minik minik doğradığınız mor soğanı ilave edin.(yemeklikten daha küçük doğranacak, suyu çıkarsa ilave etmeyin ve kesinlikle robotta çekmeyin.) Soğan ilavesinden sonra sarımsakları da aynı şekilde minik minik doğrayıp ilave edin, hepsini güzelce karıştırın..Ve  domatesi de  soyup sadece etli kısmını minik minik doğrayın, çekirdeğini ve suyunu ilave etmeyin.En son domatesi ekledikten sonra sıra geldi tuz, yağ ve baharatlara..
Bütün malzemeyi güzelce harmanladıktan sonra içine yarım limon sıkın, bir fiske tuz, biraz karabiber ekleyin. En son  yaklaşık 2 yemek kaşığı zeytinyağını ince sicim şeklinde yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da karıştırın.
İyice karışan harcı  zeytinyağlı kızarmış ekmeklerinize sürün, ve dilediğiniz baharatları da ekleyerek  nane yaprağı, dereotu ya da maydanoz yaprağı kullanarak servis edin.
Afiyet olsun.
 


 
 
Bon Appetit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum: