Translate

13 Ocak 2017 Cuma

Kırmızı Kalpli Rulo Pasta (AŞK PASTASI)





Sevgililer Günü Pastası
Aşk Pastası

Bugün sizlerle  hem çok şık hem de çok lezzetli olan, özel günlerinizde sizi utandırmayacak bir tarif paylaşmak istiyorum. Biraz zor gibi görünse de el mahareti iyi olan herkesin üstesinden gelebileceği bir pasta olduğunu düşünüyorum   ayrıca hiç de zor değil  sadece sizler daha rahat anlayın diye tüm detaylarıyla anlattığım için zor görünüyor... öyleyse bütün detaylarını fotoğrafladığım bol görselli  rulo pastanın yapım aşamasına geçelim.



 

Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere tıklayarak resmi daha net görebilirler.
 
 
Malzemeler

Kalpler için:

*1 yumurta beyazı
*2 çorba kaşığı toz şeker

* 3  çorba kaşığı un

* 20 gr oda sıcaklığında  tereyağı  (tepeleme  olarak 1 yemek kaşığı silme olarak 1,5 yemek kaşığına denk geliyor)

* Kırmızı gıda boyası ( elinde olmayanlar kakao kullanabilir)
Rulo keki için:
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu (yarım paket)
İçi için:
* 1 paket kremşanti
* 1 su bardağı  soğuk süt
* 3 -4 adet küçük  muz (dilerseniz çilek vs. kullanabilirsiniz)
Damla çikolata
 
Hazırlanışı:
Kalplerin yapımı ;
 
 
Bir kasenin içinde yumurta beyazıyla şekeri güzelce mikserle çırpın, daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin ve unu ekleyin son kez çırpın..en son gıda boyasını istediğiniz renk oluncaya kadar damlatın ve sürekli karıştırarak renk tonuna bakın, istediğiniz renge ulaştıktan sonra ekleme yapmayın. Yağlı kağıdın tek bir tarafına kalp şekilleri çizin (kalp yapımı için çizdiğiniz yerin ters tarafını çevirin ki çizgili yer hamur ile temas etmesin) Çizilen kalpler fırın kağıdının  arkasından belli olacaktır sıra onları renklendirmeye geldi;) ancak kalp çizmekle uğraşmak istemiyorsanız benim gibi 4x4 şeklinde  periyodik aralıklarla enine boyuna  çizgiler çizin, istediğiniz ölçüde kalp kalıbını o çizgilerin içinde ortalayarak  sıkı bir şekilde bastırıp sol elinizle tutun, sağ elinizle de sıkma torbasındaki kırmızı hamurla kalıbın içini doldurun bu işlem için her defasında kalıbı temizleyin ve çok hafif sıvıyağ sürebilirsiniz. Kalıbın şeklini alacak şekilde bir çubuk yardımıyla yayın hamuru. En son hepsi bittikten sonra buzdolabına kaldırın. En az yarım saat dolapta kalsın.. (En son kalpler dolaptan çıktıktan sonra bozuk veya taşan yerler varsa çok rahat kürdan yardımıyla temizleyip düzeltebilirsiniz.) En zor kısmı geçtiniz, tebrik ederim;)
Şimdi  kekin yapımına geçin.


Sevgililer Günü Pastası
Aşk Pastası


 
Kekin yapımı;
Yumurta beyazıyla yumurta sarılarını ayırın ve her ikisine de şekerin yarısını katıp çırpın. Beyazı kar gibi olacak, sarısı da mayonez kıvamına gelecek.
Kabarttığınız yumurta sarılarına un ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş karıştırın.Bunu kar beyaz olan yumurta beyazlarınıza ekleyin  ve tekrar spatula  ile ağır ağır  köpükler sönmeden aynı yönde  karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tepsinin  üzerine hamuru döküp  güzelce eşit bir şekilde yayın, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Daha fazla pişirmeyin kek beyazımsı ya da hafif pembemsi olmalı.. (flashtan dolayı koyu renk görünse de rengi daha açık kekin)
Kek pişerken kremşantiyi sütle çırpıp  buzdolabında muhafaza edin.
 
Sevgililer Günü Pastası
Aşk Pastası


 
Güzelce ıslatılıp suyu sıkılan  bir mutfak havlusunu tezgaha yayın ve üzerine fırından çıkan keki kağıdıyla birlikte koyun ve yavaş yavaş havlu keke temas etmeyecek şekilde sarma işlemini yapın.  (nemli havlu fırın kağıdına temas edecek) Ve bunu birkaç kez üst üste yapıp kekin rahatça rulo şeklini almasını sağlayın eğer bu işlemi yapmazsanız kekiniz kırılır ve asla rulo olmaz.(mutlaka kek sıcakken bu işlem yapılmalıdır.) Kek ılıdıktan  sonra kağıdı yavaşça kekten ayırın.
Son olarak artık rulo şeklini rahatlıkla alan kekin iç malzemesine  geldi..  ben önce biraz süt ile fırça yardımıyla iç harcı koyacağımız yeri ıslattım ama çok hafif...( fırça darbesi ile ıslatın çok ıslak olmasın) Kremşantiyi bir spatula yardımı ile bolca kekin her tarafına eşit gelecek şekilde yayın daha sonra damla çikolataları serpiştirin  ve dilimlediğiniz muzları dizin ( bütün muz koyarak da sarabilirsiniz)
Pastayı buzdolabına kaldırın birkaç saat sonra servis edebilirsiniz. Eğer acele servis etmeniz gerekiyorsa 15-20 dk kadar derin dondurucuda bekletip servis edebilirsiniz.
Kalan pastayı mutlaka streçfilm ile sararak buzdolabında muhafaza edin böylece hem diğer yemeklerin kokusu çıkmayacaktır hem de kekin üzeri kurumayacaktır. (eğer kuruma var ise  ya da daha nemli bir pasta isterseniz bir fırçayı süt ile ıslatıp tampon hareketlerle keki yumuşatabilirsiniz... saklama koşullarına riayet ettiğim halde ben bu durumu sıklıkla uygularım.Çünkü nemli olması çok daha fazla hoşuma gidiyor.)

 
 Umarım bu tarifi beğenirsiniz, herkese afiyet olsun.
 
 
Sevgililer Günü Pastası
Aşk Pastası
 
 
 
                      Bon Appetit!
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

5 yorum:

  1. Devamını bekliyorum ablacım 😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oldu;) daha çoooook harika tarifler gelcek inşallah tabi bu da efsane maharetli eller için ;)

      Sil
  2. iki İsmail alt alta gelmiş ;) teşekkür ederim kıymetli yorumlar için

    YanıtlaSil