Translate

5 Ocak 2017 Perşembe

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Kür (Vitamin Deposu)


 
Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Kür  (Vitamin Deposu)


İpeksi Mutfak
Bağışıklık sistemini güçlendirici kür
 
Merhabalar, sizlerle bugün kış aylarındaki hastalıkların özellikle gribin  neden bu kadar inatçı olduğundan  ve neden bir türlü kurtulamadığımızdan bahsedicem kısaca... ve hasta olmadan önce bünyemizi nasıl daha güçlü hale getirebiliriz onunla ilgili güzel bir kür tarifim var onu paylaşacağım sizlerle.(benim vitamin barımdan)
Yıllardır kış aylarındaki grip  ve soğuk algınlığına karşı hekimlerce  tedbir amacıyla çeşitli  tavsiyelerde bulunuldu, bol bol grip aşılarından bahsedildi, peki tavsiye edilen  bu grip aşılarının  sadece %23 oranında etkili olduğunu biliyor muydunuz? Yanlış duymadınız!
Fransa'daki Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) son 10 yılı aşkın bir süredir aşının etkililik derecesinin % 10 ile % 60 arasında değiştiğini belirtti.

Aşının bu denli etkisiz hale gelmesinin en büyük nedeni ise virüslerin sürekli olarak mutasyona uğraması,  evet yanlış duymadınız.. bu sebeple aşının her sene yenilenmesi fayda etmiyor artık!
Aşılar  piyasaya çıktıktan sonra insanlara bulaşan virüsler çoooktaaaaan değişmiş oluyor.

Bu nedenle aşı olan bireyler, grip virüsüne karşı yine savunmasız kalıyor ancak aşının içindeki virüsle dışarıda dolaşan virüs aynı olursa o zaman  aşı  %50 -%60 oranında etkili olabilmektedir bu ise şu zamanda imkansız görünmektedir :( Önceki yıllarda birkaç gün içinde atlatılan grip ve soğuk algınlığının artık 10-15 günde bile tam olarak atlatılmadığından bahsediyor herkes.. hatta her geçen gün hastalığın daha da arttığı durumlar mevcut. Kullanılan ilaçların bir işe yaramaması virüslerin istikrarlı bir şekilde mutasyona uğradığının apaçık bir kanıtıdır!
Neyse şu durumda yapmamız gereken tek şey kendi doktorumuz olmak ve direncimizi artırmak için bol miktarda vitamin takviyesi almak bunu ise doğal yollardan yapmak en güzeli...Kış ayları denilince ilk akla gelen şifa kaynaklarından biri de taze zencefildir, zencefil iltihap giderici harika bir antioksidandır.. ben de  bugünkü kürümde taze zencefil kullandım. öyleyse buyurun benim bugün evdeki hastalar ve kendim için hazırladığım küre.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Kür

Malzemeler:
  • 4 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 3 adet elma
  • 2 adet havuç
  • 1 adet taze kök zencefil
(Miktarları siz damak tadınıza ve kişi sayınıza göre değiştirebilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri soyup büyük dilimler şeklinde kesin  ve daha sonra katı meyve sıkacağında sıkın.

Sıktığınız anda tüketmenizi tavsiye ederim  (vitaminini koruması açısından.)

Herkese sağlık ve afiyet diliyorum.


Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.



2 yorum: