Translate

6 Ocak 2017 Cuma

Kremalı Mantar Sote

Merhabalar, bugün ailece çok severek yediğimiz ve çok pratik bir tarif olan kremalı mantar sote tarifini paylaşacağım sizlerle. Bu yemeği  dilerseniz sade yiyebilir, dilerseniz makarna sosu olarak kullanabilir ya da ana yemeklerin yanında garnitür gibi servis edebilirsiniz. (örneğin; tavuk yemeklerinin yanında)

Günümüz insanının çok yoğun olduğu şu dönemde çabucak hazırlanan vakitten tasarruf edebileceği pratik bir tarif, anlayacağınız her açıdan  joker bir tarif ;)

Öyleyse tadına doyum olmayan bu joker lezzetin yapılışına geçelim;


Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere tıklayarak resmi daha net görebilirler.



Kremalı Mantar
Kremalı Mantar Sote

Malzemeler :

  • 500 gr mantar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket  krema (200 ml)
  • Birkaç dal maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

 

Hazırlanışı :




Mantarları bol suda yıkayın. Daha sonra ince ince dilimleyin.(aşırı ince olmasın ki pişerken tamamen erimesin)  1 adet soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve sıvıyağ koyduğunuz tencerede birkaç dk soteleyin, ardından 3 diş sarımsağı da ince ince doğrayıp ekleyerek soteleme işlemine devam edin.3-4 dakika kadar soteledikten sonra  mantarları koyup tuz ve karabiberi ekleyin.  Mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Mantarların hiç  suyu kalmadığı anda  1 paket  krema ve doğranmış maydanozları ekleyin. Tuz ve karabiberini kontrol edin. (içerisinde krema olduğu için fazla tuz eklemeyin ki  kremanın o  kendine has tadı bozulmasın) 1-2 taşım kaynatın.  1-2 kere karıştırıp ocaktan alın.
Ben mantarları servis tabağına aldığım anda önceden ayırdığım 1 kaşık kremayı mantarların üzerine gezdiriyorum böylece hem kremanın tadı daha çok hissediliyor hem de sunum daha şık oluyor.
Son olarak maydanoz yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
Hazırladığınız kremalı mantar soteyi sıcak  olarak servis etmenizi tavsiye ederim.
 
Afiyet olsun.
 
            Bon Appetit!

1 yorum: