Aşk Pastası |
Bugün sizlerle hem çok şık hem de çok lezzetli olan, özel günlerinizde sizi utandırmayacak bir tarif paylaşmak istiyorum. Biraz zor gibi görünse de el mahareti iyi olan herkesin üstesinden gelebileceği bir pasta olduğunu düşünüyorum ❤ ayrıca hiç de zor değil sadece sizler daha rahat anlayın diye tüm detaylarıyla anlattığım için zor görünüyor... öyleyse bütün detaylarını fotoğrafladığım bol görselli rulo pastanın yapım aşamasına geçelim.
Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere
tıklayarak resmi daha net görebilirler.
Malzemeler
Kalpler için:
*1 yumurta beyazı
*2 çorba kaşığı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
*
20 gr oda sıcaklığında
tereyağı (tepeleme olarak 1 yemek kaşığı silme olarak 1,5 yemek
kaşığına denk geliyor)
*
Kırmızı gıda boyası ( elinde olmayanlar kakao kullanabilir)
Rulo keki için:
*
3 yumurta
*
1 çay bardağı toz şeker
*
1 çay bardağı un
*
1/2 paket kabartma tozu (yarım paket)
İçi için:
*
1 paket kremşanti
*
1 su bardağı soğuk
süt
*
3 -4 adet küçük muz
(dilerseniz çilek vs. kullanabilirsiniz)
*
Damla çikolata
Hazırlanışı:
Kalplerin yapımı ;
Bir kasenin içinde yumurta beyazıyla şekeri güzelce mikserle
çırpın, daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin
ve unu ekleyin son kez çırpın..en son gıda boyasını istediğiniz renk oluncaya
kadar damlatın ve sürekli karıştırarak renk tonuna bakın, istediğiniz renge
ulaştıktan sonra ekleme yapmayın. Yağlı kağıdın tek bir tarafına kalp şekilleri
çizin (kalp yapımı için çizdiğiniz yerin ters tarafını çevirin ki çizgili yer
hamur ile temas etmesin) Çizilen kalpler fırın kağıdının arkasından belli olacaktır sıra onları
renklendirmeye geldi;) ancak kalp çizmekle uğraşmak istemiyorsanız benim gibi
4x4 şeklinde periyodik aralıklarla enine
boyuna çizgiler çizin, istediğiniz ölçüde
kalp kalıbını o çizgilerin içinde ortalayarak
sıkı bir şekilde bastırıp sol elinizle tutun, sağ elinizle de sıkma
torbasındaki kırmızı hamurla kalıbın içini doldurun bu işlem için her defasında
kalıbı temizleyin ve çok hafif sıvıyağ sürebilirsiniz. Kalıbın şeklini alacak
şekilde bir çubuk yardımıyla yayın hamuru. En son hepsi bittikten sonra buzdolabına
kaldırın. En az yarım saat dolapta kalsın.. (En son kalpler dolaptan çıktıktan
sonra bozuk veya taşan yerler varsa çok rahat kürdan yardımıyla temizleyip
düzeltebilirsiniz.) En zor kısmı geçtiniz, tebrik ederim;)
Şimdi kekin yapımına
geçin.
Kekin yapımı;
Yumurta beyazıyla yumurta sarılarını ayırın ve her ikisine
de şekerin yarısını katıp çırpın. Beyazı kar gibi olacak, sarısı da mayonez
kıvamına gelecek.
Kabarttığınız yumurta sarılarına un ve kabartma tozunu
ekleyin. Yavaş yavaş karıştırın.Bunu kar beyaz olan yumurta beyazlarınıza
ekleyin ve tekrar spatula ile ağır ağır
köpükler sönmeden aynı yönde
karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tepsinin üzerine hamuru döküp güzelce eşit bir şekilde yayın, önceden
ısıttığınız 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Daha fazla
pişirmeyin kek beyazımsı ya da hafif pembemsi olmalı.. (flashtan dolayı koyu
renk görünse de rengi daha açık kekin)
Kek pişerken kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabında muhafaza edin.
Aşk Pastası |
Güzelce ıslatılıp suyu sıkılan bir mutfak havlusunu tezgaha yayın ve üzerine
fırından çıkan keki kağıdıyla birlikte koyun ve yavaş yavaş havlu keke temas
etmeyecek şekilde sarma işlemini yapın.
(nemli havlu fırın kağıdına temas edecek) Ve bunu birkaç kez üst üste yapıp
kekin rahatça rulo şeklini almasını sağlayın eğer bu işlemi yapmazsanız kekiniz
kırılır ve asla rulo olmaz.(mutlaka kek sıcakken bu işlem yapılmalıdır.) Kek
ılıdıktan sonra kağıdı yavaşça kekten
ayırın.
Son olarak artık rulo şeklini rahatlıkla alan kekin iç
malzemesine geldi.. ben önce biraz süt ile fırça yardımıyla iç
harcı koyacağımız yeri ıslattım ama çok hafif...( fırça darbesi ile ıslatın çok
ıslak olmasın) Kremşantiyi bir spatula yardımı ile bolca kekin her tarafına
eşit gelecek şekilde yayın daha sonra damla çikolataları serpiştirin ve dilimlediğiniz muzları dizin ( bütün muz
koyarak da sarabilirsiniz)
Pastayı buzdolabına kaldırın birkaç saat sonra servis
edebilirsiniz. Eğer acele servis etmeniz gerekiyorsa 15-20 dk kadar derin
dondurucuda bekletip servis edebilirsiniz.
Kalan pastayı mutlaka streçfilm ile sararak buzdolabında
muhafaza edin böylece hem diğer yemeklerin kokusu çıkmayacaktır hem de kekin
üzeri kurumayacaktır. (eğer kuruma var ise
ya da daha nemli bir pasta isterseniz bir fırçayı süt ile ıslatıp tampon
hareketlerle keki yumuşatabilirsiniz... saklama koşullarına riayet ettiğim
halde ben bu durumu sıklıkla uygularım.Çünkü nemli olması çok daha fazla hoşuma
gidiyor.)
Umarım bu tarifi beğenirsiniz, herkese afiyet olsun.
Aşk Pastası |
Bon
Appetit!
Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilDevamını bekliyorum ablacım 😆
YanıtlaSiloldu;) daha çoooook harika tarifler gelcek inşallah tabi bu da efsane maharetli eller için ;)
Siliki İsmail alt alta gelmiş ;) teşekkür ederim kıymetli yorumlar için
YanıtlaSil