Pastane Poğaçası |
Size bugün tadına doyamayacağınız pastane poğaçası tarifi vereceğim ;)
Pastane Poğaçası |
Not: Telefondan (mobil) girenler görsele
tıklayarak resmi daha net görebilirler.
Malzemeler
- 1 paket oda ısısında margarin veya tereyağı -250 gr (Ben tereyağı tercih ederim genellikle)
- 1 yemek kaşığı kuru (toz) maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı şeker (şekerli tadı severseniz 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
- Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;
- Peynir
Hazırlanışı
Pastane poğaçası hazırlamak için ılık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın. Bir kaba tereyağı, tuz, sıvı yağ, yumurta ve sütlü mayayı ekleyin. Unu da azar azar ekleyerek oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Cevizden biraz büyük olacak şekilde hamur koparıp şekil verin ve içine peynir koyun. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çatalla şekilde görüldüğü gibi "X" şeklinde çizin ve 200 derecelik fırında üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin.
NOT*** Hamur extra mayalanması için bekletilmiyor bu tarifte.
Herkese afiyet olsun.
Bon Appetit!
Ben böyle poğaça yemedim hayatımda👌
YanıtlaSil