Translate

11 Ocak 2017 Çarşamba

Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası
Size bugün  tadına doyamayacağınız pastane poğaçası tarifi vereceğim ;)
 
 
      
Pastane Poğaçası


 
 
Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.

 
Malzemeler
  • 1 paket oda ısısında margarin veya tereyağı -250 gr (Ben tereyağı tercih ederim genellikle)
  • 1 yemek kaşığı kuru (toz) maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker (şekerli  tadı severseniz 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
  • Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;
  • Peynir
Hazırlanışı
 
Pastane poğaçası hazırlamak için ılık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın. Bir kaba tereyağı, tuz, sıvı yağ, yumurta ve sütlü mayayı ekleyin. Unu da azar azar ekleyerek oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Cevizden biraz büyük olacak şekilde  hamur koparıp şekil verin ve içine peynir koyun. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çatalla şekilde görüldüğü gibi  "X" şeklinde çizin ve 200 derecelik fırında üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin.
 
NOT*** Hamur extra mayalanması için bekletilmiyor bu tarifte.
 
Herkese afiyet olsun.
               
 
            Bon Appetit!
 
 

1 yorum: