Translate

21 Ocak 2017 Cumartesi

Pratik Toz Pudingli Kurabiye

Toz  Pudingli Kurabiye



Bugün çocuğunuza puding yapmak istiyorsunuz ama  sevimli kurabiye canavarı, haylaz çocuğunuz "kurabiye  kurabiye" diye tutturdu ;) ve sizin evde hiç kurabiye malzemeniz yok (tereyağı, margarin vs.)
Hiç sorun değil! Bugün sizinle  sadece sıvıyağ , puding ve un ile yapabileceğiniz ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi paylaşacağım. Margarinsiz, tereyağsız ağızda dağılan kurabiye mi olur canım dediğinizi duyar gibiyim;) olur  hem de çok güzel olur.

Bu kurabiye aynı zamanda çalışanlar, işten güçten bu tarz şeylere zaman ayıramayanlar için de oldukça pratik bir tarif.. Çarçabuk hazırlanan ve  15 dk kadar kısa bir zamanda pişen kurabiyenin yapılışına geçelim artık.


Zamanımız değerli!

Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere  tıklayarak resmi daha net görebilirler.



Malzemeler:

  • 1 paket kakaolu toz puding ( başka pudingler de olur ama ben en çok kakaoluyu yakıştırıyorum bu tarife)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri (bazı pudinglerin şeker oranı az olduğu için bu oranı artırabilirsiniz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket  vanilin
  • Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un (malzemeye göre bu oran değişebiliyor ele yapışmayacak ve sert olmayacak bir hamur elde etmeniz gerekir.)
Üzeri için;
  • Damla çikolata


Hazırlanışı:

Bir kapta sıvıyağ ile toz pudingi güzelce çırpma teli ile çırpın. Daha sonra pudra şekerini  ve vanilini ekleyip bir kez daha karıştırın. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin. (Eğer unu çok koyarsanız parçalanır şekil veremezsiniz.) Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine damla çikolata koyun. ve önceden ısıtılmış 175 derecede 15 - 18 dakika pişirin.

Not: Fırındayken kurabiyeler çok kırılgan olacaktır. Fırından çıktıktan sonra hemen dokunmayın parçalanır.. Kurabiye soğuyup kendine gelecek ve içini tamamen çekecek. Hatta durdukça kıyır kıyır ağızda dağılan enfes bir kurabiye olacak, pastanelerdekini aratmayacak.

Şimdiden herkese afiyet olsun.


Toz  Pudingli Kurabiye


    
Bon Appetit!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder