Translate

15 Ocak 2017 Pazar

Tost Ekmeğinde Kalp Yumurta

Tost Ekmeğinde Kalp Yumurta

Merhabalar, hazır sevgililer günü yaklaşmışken takip ettiğiniz üzere hep özel "aşk" temalı tarifler hazırlayıp  sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum.. bazı tarifler zor gibi görünse de aslında çok pratik..Bugün ise hepsinden çok daha pratik olan bir tarif paylaşıcam "sevdiğinize özel kahvaltı" mı hazırlamak istiyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz;)


Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.



Pratik Tost Ekmeğinde Kalp Yumurta İçin Malzemeler (2  kişilik):

  • 2 adet tost ekmeği (büyük)
  • 2 adet yumurta
  • 1,5  yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ (duruma göre artırabilirsiniz.)
  • Tuz
  • Arzuladığınız baharatlar
  • Kalp şeklinde kalıp

 Hazırlanışı:

Öncelikle kalıbı tost ekmeğinde ortalayarak kalp şeklinde parçalar çıkaralım. Sonra tavaya yağımızı alalım yağ miktarını artırabilirsiniz yoksa ekmekler hemen yanacaktır. Hafifçe tost ekmeğinin bir tarafını kızartıp çevirelim, kızarmış yüzüne yumurtayı dikkatli bir şekilde kıralım ki sarısı dağılmasın.Tavanın altını hafif kısalım, tuzunu ilave edelim.. bir yandan yumurta pişerken aynı anda ekmeğin altı da kızaracaktır.Beyazlar piştiği anda ekmek alttan daha fazla yanmadan büyük bir spatula ile dikkatlice alın. Yumurtalar alttan piştiği için servis tabağına çok rahat alabilirsiniz.İstediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.Beyazı pişmiş sarısı da fotoğrafta gördüğünüz gibi olacaktır.
Ben yaptığım kanepeler ve taze sıkılmış greyfurt suyu ile  mini bir kahvaltı hazırladım, sizler dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun..

Bon Appetit!



2 yorum: