Translate

30 Mart 2017 Perşembe

Ağlayan Kek (Ağlayan Pasta)

İpeksi Mutfak
Ağlayan Kek
 
Merhaba, bugün herkesin bayılacağı ağlayan kek tarifiyle sizlerleyim..üzerindeki yoğun çikolata sosu ve krem şantiden dolayı bu ismi aldığını düşünüyorum ;) birazda pastavari bir tatlı olduğu için başlığa iki ismi de ekleme gereği duydum.
Aslında oldukça pratik bir tarif yalnızca tam istenilen sonuç için biraz soğutma ve bekleme işlemleri vs. süreci uzatıyor onun dışında yapması ve pişirme süresi oldukça kısa.
 
İpeksi Mutfak
Ağlayan kek/ Ağlayan pasta
 
İpeksi Mutfak
Ağlayan kek
 
Küçük büyük herkesin müptelası olacağı, çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi, yoğun kakao ve çikolataseverlerin aşık olacağı  bu tarifin yapılışına geçelim öyleyse.
 
 
Malzemeler:
 
Keki İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
  • 2-2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Süslemek için antep fıstığı , ceviz vs.
HAZIRLANIŞI
 
Yumurta ve toz şeker geniş bir kapta mikserle iyice çırpılır.Daha sonra diğer kek malzemeleri eklenir (süt,sıvıyağ,kakao) ve güzelce karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir. Tekrar güzelce karıştırılır ve yağlanmış 28x28 ebatında kare şeklindeki borcama dökülür, birkaç kez zemine vurularak eşitleme sağlanır ve  önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. (kek normal keke göre biraz daha kıvamlı ve katı olacaktır, bu sizi korkutmasın.)
 
Bu esnada 1 paket kremşantiyi katı olacak şekilde 1 bardak süt ile güzelce çırpın ve dolaba kaldırın. (Ben 2'li paket kullandım)
 
Diğer yandan hazır çikolata sosunu  üzerindeki tarife göre sütle pişirin ve soğuması için dolaba kaldırın.Hazır çikolata sosu yoksa kakao, un , süt ve biraz tereyağı ile kendi sosunuzu elde edebilirsiniz.
 
Kürdan yardımıyla piştiğinden emin olduğunuzda keki fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra çatal yardımı ile kekin her tarafına delikler açın (keki parçalamadan). Ve 2-2,5 su  bardağı sütü yavaşça her tarafına eşit gelecek şekilde delinen kekin üzerine gezdirin.
 
Kek tamamen soğuduktan sonra her tarafına güzelce kremşantini yayın.
 
Ara ara kabuk bağlamaması için karıştırılan çikolata sosunu iyice soğukduktan sonra güzelce çırpın ve homojen olduktan sonra kremşanti sürülen kekin üzerine güzelce eşit bir şekilde dökün.
 
Not: Çikolata sosunun soğuk olması çok önemli yoksa kremşantini eritir!
 
Son olarak birkaç saat dolapta dinlenen keki kesip üzerini  arzu ettiğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Ben bunun için ince çekilmiş antep fıstığı ve ceviz kullandım, son olarak karamel yatağında şık bir sunum yaptım.
 
 Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.


İpeksi Mutfak
ağlayan kek


İpeksi Mutfak
ağlayan kek


İpeksi Mutfak
Ağlayan kek /Ağlayan pasta
 
 
 
 
Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder