Translate

13 Mart 2017 Pazartesi

Limon Sufle (Limon Kabuğunda Sufle)

İpeksi Mutfak
Limon Sufle
 
İpeksi Mutfak
Limonlu Sufle

Merhaba, bugün sizlerle tatlı krizlerinize çözüm olan hem de çok hafif ve yağsız bir sufle tarifi paylaşacağım. Yağsız özellikle tereyağsız bir sufle düşünülemez tabi sufleniz çikolatalı ise. Beni takip edenler limonlu olan herşeyi ne kadar çok sevdiğimi ve bol bol limonlu tariflere yer verdiğimi iyi bilirler. Bugün de yine çok hafif , çok lezzetli ve sunumu itibariyle çok şık bir limon sufle hazırlayacağım.

Malzemeler:
  • 5 adet limon
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker ( yarım su bardağı+ çeyrek su bardağı)
  • Çeyrek su bardağı limon suyu
  • 1 adet vanilin
  • üzeri için pudra şekeri
Not: Çok lezzetli ancak bu şeker ölçüsü bana tatlı geldi, çok tatlı sevmeyenler yarım su bardağı kullanabilirler.


İpeksi Mutfak
Limon Sufle

İpeksi Mutfak
Limon Sufle



Hazırlanışı:

Bu tarifte normalde vanilin yoktu ama ben çok yakıştırdığım için kullandım size de tavsiye ederim. Bu ölçülerden 5 adet limon ve 2 adet sufle kabı çıktı. Sizler dilerseniz 8 tane limon da kullanabilirsiniz. Öncelikle limonların çok az üst kısmından çok az da alt kısmından kesin.(alttan keserken dikkat edin delinmesin sufle akar yoksa) Alt kısmını çok hafif kesip düzlememizin sebebi tepside devrilmesin diye. Daha sonra üstten hafif kesilen limonların içini çıkarıp oyun ve güzelce temizleyin, oyacaktan sonra tatlı kaşığıyla devam etmenizi tavsiye ederim.
Yumurtaların beyazı ile sarılarını ayırıp farklı kaplara koyun. Cam kaptaki yumurta sarılarının içine un ve limon suyunu ekleyin ve güzelce çırpma teli ile çırpın. Daha sonra benmari usulü pişirmeye devam edin. ( Bunun için kaptan daha küçük bir tencereye sıcak  su ilave edin, orta ateşli ocağa alın ve üzerine yumurta sarılı karışım bulunan cam kabı oturtun ancak suyla temas etmesin buharla pişecek yani kıvam alacak) Bu esnada benmari usulü pişirirken aynı şekilde hiç durmadan çırpma teli ile seri bir şekilde çırpmaya devam edin. 5-6 dakika yeterli olacaktır. Pürüzsüz kıvama gelen karışımı ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Diğer taraftan yumurta beyazlarına şekeri ekleyerek kar kıvamına gelinceye dek mikserle çırpıp  katı bir mereng elde edin. (Merengi yaptığınız kapta asla 1 damla dahi su olmamalı yoksa istenilen kıvamda olmaz, çırpma işlemi bittikten sonra kabı ters çevirdiğinizde mereng akmamalı!)  3 seferde  yumurta beyazlarının köpüklerini söndürmeden yumurta sarılı karışıma ilave edin ve alttan üste doğru aynı yönde karıştırın yavaşça tüm karışımı bu şekilde yapın bu esnada vanilini ilave edebilirsiniz. Tüm karışım hazır olduğunda limon kabuklarını doldurun ben çay kaşığı ile doldurmanızı tavsiye ediyorum tatlı kaşığı bile bu iş için çok uygun değil. Limon kabuklarını ve diğer sufle  kaplarını doldurduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

Fırından çıkan sufleleri dikkatlice servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri eleyerek sıcak servis edin.

İpeksi Mutfak
Limon Sufle


İpeksi Mutfak
Limon Sufle


İpeksi Mutfak
Limon Sufle

Fotoğrafta da görüldüğü üzere ben servis eder etmez hepsi bitti, boşları kaldı ;)

Diğer limonlu tariflerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Limonlu Cheesecake tarifim için;  http://ipeksimutfak.blogspot.com.tr/2017/01/orijinal-limonlu-cheesecake.html

Nefis limon soslu tavuk tarifim için;  http://ipeksimutfak.blogspot.com.tr/2017/02/nefis-soslu-limonlu-tavuk-lemon-chicken.html



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder