Translate

3 Ocak 2017 Salı

Patates Sufle


Sufle denilince herkesin aklına ilk gelen bol çikolatalı akışkan kıvamlı leziz mi leziz, tadı kadar görselliğiyle de gönülleri  fetheden , bir top vanilyalı dondurma ile yemede yanında yat olan bir tarif geliyor  değil mi ? ;) Bu kadar ballandıra ballandıra anlatıp tabiki sizleri bu tariften mahrum bırakmayacağım ama öncelikle bir ters köşe yapıp tatlı değil de tuzlu bir sufle tarifi paylaşacağım ;)umarım beğenirsiniz .


Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere tıklayarak resmi daha net görebilirler.




Patates Sufle

Malzemeler
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/4 (dörtte bir) su bardağı süt (yani yarım çay bardağından biraz az)
  • 100 gr beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için ;
  • Kaşar peyniri rendesi



Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır ve suda haşlanır.Patateslerin suyu süzülerek derin bir kaba alınır, içerisine süt ve tereyağ eklenerek patates ezeceği ile püre olana kadar ezilir ve ılımaya bırakılır.
Yumurtaların sarıları ve beyazları  ayrı kaplara alınır, yumurta beyazları mikser ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır ve kenara alınır.
Ilınan patateslerin içine un, yumurta sarıları, beyaz peynir ve damak tadına göre tuz, karabiber, pulbiber hatta çok az miktarda kuru nane eklenebilir ve karıştırılır.Kabaran yumurta beyazları patatesin içine eklenir ve spatula ile dikkatli bir şekilde yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır.
Sufle kapları tereyağı ile yağlanır ve unlanarak unun  fazlası dökülür,  patatesler kalıplara eşit şekilde bölüştürülür(sufle kapları ağzına kadar doldurulur-standart sufle kabı ile 5 tane çıkıyor)
Son olarak üzerlerine bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece  fırında 10-15 dk arası kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. (isterseniz 5 dk kadar kaşarsız fırına sürüp ısınan suflelere daha sonra kaşar rendesi ekleyip üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz böylece kaşarlar hemen yanmamış olur)
Üzerleri nar gibi kızaran sufleler  bekletilmeden sıcak bir şekilde servis edilir.
Afiyet olsun.



     Bon Appetit!

1 yorum: