Translate

2 Ocak 2017 Pazartesi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

 
 
Sade Kemalpaşa tatlısını açıkçası çok sevenlerden değilim ama muhallebili olunca işin rengi değişiyor :) adeta Kemalpaşa gidiyor yerine bambaşka bir tatlı geliyor.Şimdi bu nefis tatlının yapılışına geçelim.

Ben birkaç farklı şekilde sunum yaptım, detaylar ve bol görsel aşağıdadır:
 
 

Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere tıklayarak resmi daha net görebilirler.
 



Fincanda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
 


Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı

 
Borcamda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı (üstten  ve alttan görünüm)
 
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
 
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
                     2 dolu yemek kaşığı nişasta
                   (Mısır ya da buğday farketmez)
             2 dolu yemek kaşığı un
               6 yemek kaşığı toz şeker
                             2 yemek kaşığı  Hindistan cevizi
1 paket vanilya
              1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
Paketin üzerindeki miktarda su ve şeker (çünkü paketlerdeki adet sayısı farklı)
                
2-3 damla imon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre pişirin.Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var; şerbetin şekeri eridikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip  1-2 taşım kaynamasını beklemeniz ve ondan sonra Kemalpaşaları eklemeniz gerekiyor, böylece tatlıda garip su kokusu olmayacaktır.
Kemalpaşaları ara sıra alttan üste doğru karıştırarak her tarafı ıslanacak şekilde pişirin şişmeye başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin iyice şiştikten ve kıvamını aldıktan sonra tatlılar patlamadan ocaktan alın.(Ağdalaşmış şekilde olacaktır.)
Dikkatli bir şekilde borcama dizin.
 ***
Muhallebi için;
Nişasta, un , şeker ve Hindistan cevizi tenceredeki sütün içine eklenir.Orta hararetli ateşte çırpma teliyle sürekli çırpılarak pürüzsüz bir şekilde  koyulaşana kadar pişirilir. Göz göz olup kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve ocaktan alınır .Ocaktan alınır alınmaz 1 paket vanilin eklenir ve güzelce karıştırılır.
 
***
Borcamdaki tatlıların üzerine sıcak muhallebi dökülür ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzeri komple bol Hindistan cevizi ile kaplanır. (Bu tatlıya inanılmaz yakışıyor.) iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.En az 4-5  saat  buzdolabında dinlenen tatlı kesilip servis edilir.
***
Fincan sunumu için;
Hafif ıslatılan kahve fincanlarının fazla suyu dökülür.(Fincandan rahat çıkması için ıslatılır.)
Ve fincanın yarısına kadar  sıcak muıhallebi dökülür  daha sonra düz bir şekilde içine 1 tane Kemalpaşa yerleştirilir (yani Kemalpaşa muhallebi içine gizlenir.) ve fincanın geri kalan kısmı yine muhallebi ile doldurulur.Bu şekilde hazırlanan porsiyonluk tatlılar ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırılır. En az 4-5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir ve üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
 
***

Kaymaklı sunum için ise pişen Kemalpaşalar servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerlerine 1 tatlı kaşığı kaymak konur.Ben kaymak , antep fıstığı ve vişne reçelinden aşırdığım vişne tanelerini kullandım.( Hatta bununla yetinmeyip elimde olan şeker hamurundan minik pembe kalpler yapıp sunumu taçlandırdım görsellerde çok belli olmasa da;)

 

Herkese afiyet olsun

 


 


 
 
 
 
Bon Appetit!










 
 







1 yorum: