Translate

2 Şubat 2017 Perşembe

Nefis Soslu Limonlu Tavuk (Lemon Chicken)

İpeksi Mutfak
Limonlu Tavuk



Merhabalar, limonu ve limonlu olan her şeyi  ne kadar çok sevdiğimi daha önce anlatmıştım sanırım, yine harika ötesi ve içinde  limon olduğu için hafif mi hafif bir lezzet ile daha birlikteyiz.

Öncesinde kısa bir marinasyon işlemi uyguladığımız but ve kanatlarımızı daha sonra mühür dediğimiz bir işlemden geçirip son olarak fırın torbasında yaklaşık 45- 60 dk arası pişireceğiz.
Şu an çok aşamalı gibi gelmiş olsa da aslında çok ama çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif bu.

Piştikten sonra ise o marinasyon sosunu atmıyoruz ve bol vitaminli, çok değerli olan bu sosu küçücük bir işlemden  daha geçirip pişen tavuklarımızın üzerine döküyoruz.

Öyleyse yine harika lezzetlerden biri olan limonlu tavuk tarifimize geçelim.

İpeksi Mutfak


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk but
  • 2 adet  tavuk kanat
  • 1,5  adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 10  diş Sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz (5-6 dal)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sos için;
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • İnce ince kıyılmış maydanoz
  • Limon
Hazırlanışı:
Öncelikle tavuklarımızı genişçe bir kaseye alıyoruz ve içine limon suyu, limon kabuğu rendesi, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı , maydanoz ve tuz ile baharatları ekliyoruz. Güzelce karıştırıp üzerini bir streçfilm ile kapatıyoruz ve lezzetlerin iç içe geçmesi için yarım saat bekliyoruz.
Marinasyon işlemi bittikten sonra but ve kanatları ızgara tava ya da normal tavada önlü arkalı 3' er dakika pişiriyoruz.. mühürleme işlemi dediğimiz bu işlem için 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı kullanıyoruz. Bu işlemdeki amaç tavukların üzerinin daha çıtır olmasıdır. Mühürleme işlemi bittikten sonra tavukları ve marinasyonda kullandığımız bütün malzemeyi suyuyla birlikte fırın torbasına koyuyoruz ve fırın torbasının havasını aldıktan sonra düğüm atıyoruz.Düğümden sonra torbanın yukarısından kürdan ile birkaç delik açıyoruz ki içinde biriken fazla buhar dışarı çıksın. (alt kısımdan açmayın bütün sos dökülür.)
Daha sonra fırın torbasını bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.(45-60 dk)
Pişen tavuklarımızı servis tabağına almak için fırın torbasını üstten dikkatli bir şekilde kesiyoruz ki bol vitaminli sos dökülmesin. Önce tavukları bir servis tabağına alıyoruz, kalan sosu ise bir sos tavasına alıyoruz ve içerisine 1 yemek kaşığı un ile 1 çay kaşığı tereyağını koyup önce güzelce çırpıyoruz, pürüzsüz bir kıvama gelince ocağın altını açıyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz, tamamen fokurdayıp pişince sosumuzu ocaktan alıp but ve kanatların üzerine döküyoruz.
Son olarak ince ince doğranmış birkaç maydanoz yaprağını tavukların üzerine serpip biraz  da limon dilimi ile servis ediyoruz.
Afiyet osun.



İpeksi Mutfak

İpeksi Mutfak
 
İpeksi Mutfak
 
İpeksi Mutfak
 
İpeksi Mutfak
 
 
Bon appetit!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder