Translate

21 Ocak 2017 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Omlet

 
 
Dereotlu Peynirli Omlet

Bugün onlarca çeşidi olan  ve  kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan güzel bir omlet tarifim var.


Not: Telefondan (mobil) girenler görsele tıklayarak resmi daha net görebilirler.


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 50-60 gr kadar sert yağlı peynir (avuç içi kadar) (sizler başka peynir de kullanabilirsiniz )
  • 3-4 dal dereotu (sapları hariç)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Yumurtalar bir cam kaseye kırılır ve içerisine güzelce ufalanan peynir eklenir..Bu şekilde çırpma teli ile iyice  çırpılır. İnce ince kıyılmış dereotu ve çok az bir miktar tuz eklenir.(Peynirin tuzu göz önüne alınarak) Biraz da pul biber eklenir ve uygun bir teflon tavaya çok az bir miktarda yağ konularak tava kızmaya başlayınca omlet karışımı eklenir ve  tavanın her tarafına eşit bir şekilde yayılır. Orta hararetli ateşte altı kızarana kadar hafif pişirilir, altı kızarınca ocağın altı kısılır ve üzerinin çekmesi için beklenir gerekirse bir kaşık yardımı ile sıvı kalan yerler yayılır. Son olarak üzeri tamamen çekince büyük bir spatula yardımı ile çevrilir. Ancak ben bu aşamada  kreplerde yaptığım gibi havaya atıp çevirmeyi daha çok seviyorum;)  Eğer yapabilirseniz omletiniz hiç dağılmaz ve çok daha iyi sonuç alırsınız.Son olarak servis tabağına alıp üzerine biraz kekik  ve kırmızı pul biber serpiştirerek servis edin.

Herkese afiyet olsun.



Miniğime yaptığım yaramaz çocuk omleti ❤


3 yorum: