Sade Kemalpaşa tatlısını açıkçası çok sevenlerden değilim ama muhallebili olunca işin rengi değişiyor :) adeta Kemalpaşa gidiyor yerine bambaşka bir tatlı geliyor.Şimdi bu nefis tatlının yapılışına geçelim.
Ben birkaç farklı şekilde sunum yaptım, detaylar ve bol görsel aşağıdadır:
Ben birkaç farklı şekilde sunum yaptım, detaylar ve bol görsel aşağıdadır:
Not: Telefondan (mobil) girenler görsellere
tıklayarak resmi daha net görebilirler.
Fincanda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı |
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı |
Borcamda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı (üstten ve alttan görünüm) |
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
1 paket Kemalpaşa tatlısı
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
(Mısır ya da buğday farketmez)
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
(Mısır ya da buğday farketmez)
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
Paketin üzerindeki miktarda su ve şeker (çünkü paketlerdeki adet sayısı farklı)
2-3 damla imon suyu
Paketin üzerindeki miktarda su ve şeker (çünkü paketlerdeki adet sayısı farklı)
2-3 damla imon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kemalpaşayı üzerindeki tarife
göre pişirin.Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var; şerbetin şekeri
eridikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip 1-2 taşım
kaynamasını beklemeniz ve ondan sonra Kemalpaşaları eklemeniz gerekiyor, böylece tatlıda garip
su kokusu olmayacaktır.
Kemalpaşaları ara sıra alttan üste doğru karıştırarak her tarafı ıslanacak şekilde pişirin şişmeye başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin iyice şiştikten ve kıvamını aldıktan sonra tatlılar patlamadan ocaktan alın.(Ağdalaşmış şekilde olacaktır.)
Dikkatli bir şekilde borcama dizin.
Kemalpaşaları ara sıra alttan üste doğru karıştırarak her tarafı ıslanacak şekilde pişirin şişmeye başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin iyice şiştikten ve kıvamını aldıktan sonra tatlılar patlamadan ocaktan alın.(Ağdalaşmış şekilde olacaktır.)
Dikkatli bir şekilde borcama dizin.
***
Muhallebi için;
Nişasta, un , şeker ve Hindistan cevizi tenceredeki sütün içine eklenir.Orta hararetli ateşte çırpma teliyle sürekli çırpılarak pürüzsüz bir şekilde koyulaşana kadar pişirilir. Göz göz olup kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve ocaktan alınır .Ocaktan alınır alınmaz 1 paket vanilin eklenir ve güzelce karıştırılır.
Nişasta, un , şeker ve Hindistan cevizi tenceredeki sütün içine eklenir.Orta hararetli ateşte çırpma teliyle sürekli çırpılarak pürüzsüz bir şekilde koyulaşana kadar pişirilir. Göz göz olup kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve ocaktan alınır .Ocaktan alınır alınmaz 1 paket vanilin eklenir ve güzelce karıştırılır.
***
Borcamdaki tatlıların üzerine
sıcak muhallebi dökülür ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzeri komple bol
Hindistan cevizi ile kaplanır. (Bu tatlıya inanılmaz yakışıyor.) iyice
soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.En az 4-5 saat buzdolabında
dinlenen tatlı kesilip servis edilir.
***
Fincan sunumu için;
Hafif ıslatılan kahve fincanlarının fazla suyu dökülür.(Fincandan rahat çıkması için ıslatılır.)
Ve fincanın yarısına kadar sıcak muıhallebi dökülür daha sonra düz bir şekilde içine 1 tane Kemalpaşa yerleştirilir (yani Kemalpaşa muhallebi içine gizlenir.) ve fincanın geri kalan kısmı yine muhallebi ile doldurulur.Bu şekilde hazırlanan porsiyonluk tatlılar ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırılır. En az 4-5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir ve üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Hafif ıslatılan kahve fincanlarının fazla suyu dökülür.(Fincandan rahat çıkması için ıslatılır.)
Ve fincanın yarısına kadar sıcak muıhallebi dökülür daha sonra düz bir şekilde içine 1 tane Kemalpaşa yerleştirilir (yani Kemalpaşa muhallebi içine gizlenir.) ve fincanın geri kalan kısmı yine muhallebi ile doldurulur.Bu şekilde hazırlanan porsiyonluk tatlılar ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırılır. En az 4-5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir ve üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
***
Kaymaklı sunum için ise pişen
Kemalpaşalar servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerlerine 1 tatlı
kaşığı kaymak konur.Ben kaymak , antep fıstığı ve vişne reçelinden aşırdığım vişne tanelerini kullandım.( Hatta bununla
yetinmeyip elimde olan şeker hamurundan minik pembe kalpler yapıp sunumu
taçlandırdım görsellerde çok belli olmasa da;)
Herkese afiyet olsun
Bon Appetit!
En sevdiğim
YanıtlaSil